Szilánk - Az üvegnek lelke van

 2011.05.26. 11:00

2011. május 26-án, Szatymazon Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkára, Széman György, a Magyar Üvegipari Szövetség főtitkára, Dr. Kormányos László, Szatymaz község polgármestere, valamint a Szilánk Cégcsoport tulajdonosa és vezetősége jelenlétében ünnepélyes keretek között elhelyezték a Szilánk Zrt. új termelőcsarnokának, illetve a Szilánk 2007 Zrt. új logisztikai központjának (üveg) alapkövét.

A Szilánk Zrt. 13.000 négyzetméter alapterületű termelőcsarnokával jelenleg egymástól különálló gyártócsarnokaiban folyó termelő tevékenységét egy helyen tudja majd koncentrálni. A 1,5 milliárd forint értékű beruházás célja a működési hatékonyság növelésén keresztül a gyártókapacitás növelése, új munkahelyek teremtése.

A Szilánk 2007 Zrt. 8000 négyzetméter hasznos alapterületű logisztikai csarnoka professzionális, legkorszerűbb technológiákat alkalmazó, magas színvonalú kiszolgálást nyújt majd a cég partnereinek, illetve a térség, gyártó és forgalmazó cégei számára 900 millió forintos beruházás keretében.

A zöldmezős beruházás valóban energia- és környezettudatos komplexumot eredményez majd. Az építés során alkalmazott szigeteléstechnika, a technológiai veszteségként jelentkező hő újrahasznosítása, a minden területre kiterjedő szelektív hulladékgyűjtés, a vízgazdálkodás, a csomagolástechnika megreformálása mind csupán egy-egy eleme a figyelmes, előrelátó tervezésnek. Cél a prevenció, mert a legzöldebb energia az, amit nem használunk fel.

A beruházások Európai Uniós támogatások segítségével valósulhattak meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr1003450240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása