Nincs jobb hely, ahol a művészetben rejlő szépséget be lehetne mutatni – mindez a GEZE közreműködésével

Mindenki azonnal felismeri a görög főváros szimbólumát, az istenek helyét, az Akropoliszt Athén jellegzetes hegyének tetején, rajta a frissen helyreállított Parthenón templommal. A város istennőjének, Pallas Athénénak temploma a demokrácia szimbóluma.

 



Ha a Parthenón Galériában, az új Akropolisz Múzeum felső szintjén állunk, és élvezzük az elénk táruló Akropolisz és Parthenón panorámáját, egy dolog azonnal világossá válik számunkra: az impozáns új épület hamarosan Athén legnagyobb attrakciója lesz nem csak az egyedülálló archeológiai környezetnek köszönhetően, hanem a benne meglévő építészeti adottságai miatt is.

Több mint 30 évig tartott, míg a “ Parthenón leányának” tartott múzeum megvalósult. A terveket a svájci építész, Bernard Tschumi készítette. Az új Akropolisz Múzeum tavaly nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, 11 évig tartó építkezés után.

Funkcionalitás, biztonság és dizájn a GEZE nyílászáró működtető rendszereivel

Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően a GEZE ajtócsukók és biztonsági berendezések kiemelkedő minősége és egyedi dizájnja egyértelműen idomul az új Akropolisz Múzeum építészeti megjelenéséhez, mialatt az épületbe lépő látogatóknak biztonságos és könnyű bejutást biztosítanak.

A rejtett “GEZE BOXER” ajtócsukók diszkréten alkalmazkodnak a hely szelleméhez. Ez a kompromisszummentes dizájn 135 ajtóban a szárnyba rejtett módon valósul meg. A GEZE BOXER rejtett ajtócsukók gyakorlatilag láthatatlanul végzik feladatukat.

A hat kétszárnyú, tűz és füstgátló ajtókba épített GEZE TS 4000 E-IS ajtócsukók beépített csukóhidraulikával, elektromechanikus nyitott állapotba rögzítő mechanikával vannak ellátva. Tűz vagy áramszünet esetén a nyitva tartó mechanizmus elenged, és az ajtók önműködően és biztosan bezárulnak. Az integrált csukássorrend-szabályozó garantálja, hogy mindkét ajtószárny megfelelően becsukódjon, és létrejöjjön a zárt, tűzgátlás szempontjából is megbízható állapot.

Mind az ötven menekülési útvonalba épített ajtó pánik rúddal van felszerelve. Az elegáns megjelenésnek köszönhetően jól illeszkednek a múzeum építészetileg meghatározó miliőjébe. Az ajtószárnyak a pánik rúd működtetésével egy mozdulattal azonnal nyílnak, így biztosítva a menekülési útvonalat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Az új Akropolisz Múzeum Athénban a legmodernebb ajtó és menekülési útvonalat biztosító GEZE nyílászáró működtető rendszerekkel van felszerelve.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr393450223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása