Az ALUTA Egyesület és az ALUTA Korszerű Építéstechnológiai és Innovációs Klaszter 2011. november 16-án tartotta idei szakmai konferenciáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem főépületének Dísztermében.

Az éves rendszerességgel megrendezett konferenciát az ALUTA elnökségi tagja, illetve az ALUTA KÉI Klaszter elnöke, Stocker György, egyetemi docens vezette le. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel elsőként a K&H vezető elemzőjét, Barcza Györgyöt hallhattuk, aki a nemzetközi és hazai pénzügyek helyzetéről tartott előadást. Ezt követően Finta József akadémikus, építész – aki az ALUTA NÍVÓDÍJ Bírálóbizottságának elnöke - Budapest lehetőségeiről és jövőjéről beszélt előadásában, mely az ALUTA oldaláról is letölthető.

Fegyverneky Sándor, az ALUTA elnöke az ingatlanpiaci és építőanyag trendeket vette górcső alá a Müncheni és Milánói kiállítások tapasztalatai alapján, továbbá bemutatta a több mint 150 fős közönség előtt az ALUTA klasztert. Ez után a homlokzattervezés képzésének jövőjét mutatta be Stocker György, egyetemi docens.

Az ebédszünetet követően Becker Gábor, az Építészmérnöki Kar dékánja mutatta be a „Tervezési és kivitelezési irányelvek” munkacímet viselő ALUTA-kiadvány kéziratát, melyet a TERC Kiadó segítségével a konferencián résztvevők is megkaptak egy-egy példányban. Természetesen, az anyag digitális formában is elérhető az aluta.hu oldalon.

Ezt a fokozottan hőszigetelő alumínium nyílászáró-szerkezetek kivitelezésének bemutatása követte Varga Zoltán, az ALUFE Fémszerkezeti Kft. szakemberének előadásában, majd Fegyverneky Sándor, az ALUTA elnöke és File Miklós, az ALUTA ügyvezetője bemutatták a 2011-es év NÍVÓDÍJ pályázatainak anyagát (Képek >>>), kihirdették a Bíráló Bizottság döntésének eredményeit, és átadták a díjakat. Az 1 (MÉK) illetve 2 (MMK) kamarai ponttal jutalmazott szakmai nap Stocker György, egyetemi docens záró szavaival fejeződött be.

Az esemény képei megtekinthetőek itt >>>

Bízunk abban, hogy jövőre ugyanott szintén találkozunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr423480057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása