Az Üllői út - Nagykörút által határolt területen, a történelmi hagyományokkal rendelkező Corvin Mozi „folytatásaként” valósul meg Közép-Európa legnagyobb városközpont-fejlesztési programja, mintegy 22 hektárnyi területen.

 

Ennek első lépéseként októberben nyitja meg kapuit a Corvin Atrium bevásárlóközpont. A Corvin Atrium átadásával párhuzamosan a Corvin Sétány két oldalán, a Nagykörút közvetlen közelében négy ’A’ kategóriás irodatorony kap helyet, melyekből nagyszerű kilátás nyílik az egész sétányra.



A Futureal Real Estate Holding Ltd. mintegy 375 millió eurós összberuházású fejlesztését a francia Klépierre cég (a Ségécé anyavállalata) még a gazdasági világválság kirobbanása előtt vásárolta meg. A négy bevásárló szint kínálta 34.600 m2 bérbe adható terület több mint 70%-a máris bérlőre talált.



A Vajdahunyad utcát kettémetsző, 800m hosszú és közel 40m széles fedett sétáló- és bevásárló utca a Mérték Stúdió tervei alapján valósult meg.



A természetes fénnyel történő megvilágításról a filigrán SCHÜCO AWS 60 hőhídmentes alumínium profilokból, AvanTec rejtett vasalat (bukó-nyíló) alkalmazásával készült ablakok gondoskodnak. Az ablakok kialakításának érdekessége, hogy szinte mindegyik más-más méretben került kialakításra.



A transzparencia jegyében a bejárati, beltéri ill. erkélyajtó-szerkezetek kis tokszélességű SCHÜCO ADS 60 hőhídmentes alumínium ajtóprofilokból kerültek kialakításra. Az átrium SCHÜCO FW 50+ hőhídmentes függönyfalprofilokból készült. A nagyméretű üvegtáblák monotonitásának megtörése érdekében az osztóbordák ferdén kerültek beépítésre.



A Corvin Sétány projekt minden kétséget kizáróan megérdemelten nyerte el szeptember 25-én Londonban, a szakmai zsűri által megítélt Nemzetközi Ingatlan Díjat (International Property Awards). A teljes épületegyüttes átadása (2800 új lakás, 150.000 m2 irodaterület, valamint egy tudományos park K&F létesítményekkel) még 2015-ig várat magára.



Cím: VIII: ker. Üllői út - Nagykörút


Beruházó: Futureal Real Estate Holding Ltd.


Tervező: Mérték Építészeti Stúdió Kft.


Fővállalkozó: STRABAG


Gyártó: Alukonstrukt Kft., Alumont Kft., Narva Kft.


Profilforgalmazó: ALUKÖNIGSTAHL Kft.


Profilrendszer: SCHÜCO FW 50+ függönyfal, SCHÜCO AWS 60 ablak, SCHÜCO ADS 60 ajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr482575650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása