2009 év vége felé, valószínűleg a válság hatására, folyamatosan csökkent a leterhelésünk. Ebben az időben jelentek meg a TÁMOP pályázati felhívások, amelyek lényege az volt, hogy EU támogatást lehet megpályázni szakmai továbbképzések munkaidőben történő lefolytatására. A támogatás keretében a képzés költségeit és a képzés időtartamára eső munkabért és járulékait lehetett megigényelni.
 


A 2009 év végén benyújtott pályázatunkat kedvezően bírálták el, kisebb hiánypótlások után 2010 áprilisában megkaptuk az értesítést arról, hogy megnyertük a pályázatot és az eredeti tervek szerint, 2010. március 1-jén el lehet kezdeni az oktatásokat. Természetesen, ezt nem lehetett már így végrehajtani, viszonylag hosszú egyeztetési folyamat indult el, amely végül is azt eredményezte, hogy szerződésmódosítások és az eredetileg betervezett oktatási programok módosítása után 2010. november 22-én el tudtuk kezdeni a projekt végrehajtását.

A projekt befejezési határideje 2011.04.30.

A projekt keretében 14 fő részesül épületmechanikai szerelői képzésben, 5 fő emelőgép kezelői képzésben és 6 fő közép haladói szintű angol nyelvi képzésben.

Az épületmechanikai szerelői képzés befejezését követően minden résztvevő szakmunkás vizsgát tesz le, ennek fejében szakmunkás bizonyítványt szerez. Az oktatás időtartama heti 8 óra elmélet és heti 8 óra, illetve időszakonként heti 16 óra gyakorlat. Az oktatást a cég tantermében és a cég műhelyében tartják külső képző által biztosított oktatók, előadók. Az épületmechanikai szerelői képzés tananyaga, mivel OKJ-s képzésről van szó, kötött, így nem sok lehetőségünk volt azt befolyásolni, de mint azt a neve is jelzi, meglehetősen közel áll a tevékenységünkhöz.

Az emelőgép kezelői képzés összesen 100 órás elméleti és gyakorlati oktatást, ezt követően emelőgép kezelői vizsgát tartalmaz. A vizsga reményeink szerint a cég emelőgépeinek (híddaru, oldalvillás targonca és egyéb pl. üvegemelő) kezelésére feljogosító vizsgabizonyítványt fog nyújtani.

Az angol nyelvoktatás 100 órás, célorientált. A tananyag kiválasztásánál elsősorban azt vettük figyelembe, hogy lehetőleg az a munkánk során hasznosítható legyen. Számunkra meglepő volt, hogy az üzleti telefonbeszélgetésről és e-mail használatról is külön tankönyvet kaptunk.

Az eddigi tapasztalataink kedvezőek, túl az oktatások 1/3-án-sikeresnek lehet értékelni a projektet. KÉPEK >>>

Vojsánszki István
ügyvezető
Fémsystem Kft.

A szakmai tananyagban a képző iskolával megegyezve felhasználják az ALUTA szakkönyvet, az 1-es és a 2-es kötetből 10-10 példányt rendeltek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr533450159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása