Mint azt korábban már megírtuk, a Fémsystems megnyert egy TÁMOP pályázatot, amelyet sikeresen le is bonyolítottak (erről a képeket megtekinthetik itt >>). A következő beszámoló tömören összefoglalja a történetet, de Vojsánszki István úr biztosította az ALUTA-t arról, amennyiben a tagvállalatok közül valaki hasonló lebonyolításában lát fantáziát, bővebben is tudnak tájékoztatást adni arról, hogy milyen tapasztalatokat szereztek.

A projektet befejezték, elkészítették a pénzügyi és a projekt előrehaladásával kapcsolatos egyéb beszámolókat, elszámolásokat, a költségeket kifizették, a támogatási összeg egy részét megkapták (előleg, körülbelül 40%), a 60% kifizetése reményeik szerint szeptember végéig megtörténik.

 



Beszámoló:

TÁMOP 2.3.3/A-09/2009 pályázat A Fémsystem Kft. „Munkahelymegőrzés a Fémsystem Kft.-nél” címmel beadott pályázatát 2010. március 29-én a Nemzeti fejlesztési Ügynökség támogatásra alkalmasnak ítélte. A pályázat célja a válság hatására csökkenő leterheltség ellensúlyozásával a Kft. 24 főre kiterjedő alkalmazotti létszámának a megtartása és ezzel párhuzamosan a cég tevékenységéhez kapcsolható és alkalmazható szakmai képzések lefolytatása volt.

A kezdeti nehézségeket követően sikeresen elindultak az oktatások.

A projekt keretében végrehajtott képzések: - épületmechanikai szerelő képzés, 14 fő/400 óra (OKJ. képzés) - emelőgép kezelő képzés, 5 fő/100 óra( OKJ. képzés) - angol nyelv oktatás, 6 fő/100 óra

A projekt keretében biztosított támogatás összege: 17 254 942 Ft

Képző intézetek: Épületmechanikai szerelő képzés: Nyír-Dinamika Kft, Emelőgép kezelői képzés: Angel&Spéci Bt., Angolnyelv oktatás: ILS Nyelviskola Kft.

A képzések a képzési ütemterveknek megfelelően lettek lefolytatva, azok 2010. november 22-én kezdődtek el és 2011. április 25-e volt az utolsó képzési nap. A program keretében eredményes vizsgát tett és épületmechanikai szerelő szakmunkás bizonyítványt szerzett 14 fő, emelőgép-kezelői bizonyítványt kapott 5 fő, sikeres szintzáró vizsgát tett (angol nyelv KER C1 4. színt) 6 fő.

A Kft. leterhelése nem volt kielégítő 2010-ben és 2011 év eddig eltelt időszakában, így a projekt nagymértékben hozzájárult a munkahelyek megőrzéséhez.

A sikeres szakmai képzések reményeik szerint jó alapot biztosítanak a cég számára a következő évek eredményesebb gazdálkodásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr223450209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása