Folyamatos működés mellett három év alatt modernizálták és bővítették ki az osztrák főváros egyik legfontosabb tömegközlekedési csomópontját, a Westbahnhofot. Mostantól üzletközpont és szálloda is várja az utasokat a BahnhofCity Wien Westben.

A BahnhofCity Wien West az Osztrák Vasút, az ÖBB 2001 óta tartó programja keretében újult meg. Ennek során – összesen 3 milliárd euróból – Ausztria száz legforgalamasabb vasútállomását és pályaudvarát modernizálják az ügyfélorientáltság, szolgáltatás és biztonság jegyében. „Az a célunk, hogy még több embert motiváljunk arra, hogy inkább a vasútat válassza” – magyarázza Christian Kern, az ÖBB-Holding AG elnöke.
Az osztrákok egyébként már így is Európa harmadik legtöbbet vonatozó népe; az ÖBB tavaly 460 millió utast és 132,9 millió tonnányi árut szállított.

A fontos tömegközlekedési csomópont, a Westbahnhof 200 millió eurós felújítása 2008 szeptemberében kezdődött. Folyamatos működés mellett először a műemlékvédelem alatt álló pályaudvari csarnok szépült meg, megmagasították a peronokat, új vezetőrendszert alakítottak ki a vakok és gyengénlátók részére valamint modernizálták a világítást és az utasinformációs rendszereket.

A következő fázisban a csarnok két oldalán egy-egy új épületet húztak fel, ahol összesen 13.000 négyzetméteren irodák kaptak helyet. Itt, a jobboldali épületben nyitja meg kapuit a Motel One, Ausztria első alacsony költségvetésű dizájnhotele. Négy szinten, összesen 16.000 négyzetméteren 438 szobával várják a turistákat és az üzleti úton lévőket.
Az épületkomplexum alá a munkák során egy teljesen új szintet is behúztak, így most már három szinten összesen 90 üzlet, gasztronómiai és szolgáltatási egység áll az utasok és a környékbeliek rendelkezésére.

„Egy modern pályaudvarnak többet kell nyújtania várótermeknél és pénztáraknál –olyan helynek kell lennie, amely vásárlásra, nézelődésre és egy kis időtöltésre csábít. A Westbahnhof rendelkezik mindazon adottságokkal, amelyek révén központi helyet tölthet be az utazók és a környékbeliek életében” – mondta Doris Bures osztrák közlekedési, innovációs és technológiai miniszter a Westbahnhof hivatalos megnyitója alkalmából.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr903480080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása