Pécs legújabb szállodája, a Corso Hotel a történelmi belváros valamint az újonnan kialakítandó kulturális negyed (Európa Kulturális Fővárosa 2010) közvetlen közelében valósult meg 8241m2 alapterületen.

 

A 2010 májusában átadásra került négycsillagos hotel homlokzati oszlopainak díszítésére Zsolnay pirogránit elemeket használtak. A tradicionális gyár bevonásával a magánberuházó a szálloda „pécsiségét” szerette voltan tovább erősíteni. Sajátos jellegénél, valamint méreténél fogva a Corso hamisítatlan boutique hotelnek mondható: a 81 szoba három különböző stílusban (Trend, Classic, Mediterrán) került kialakításra. A hotel érdekessége továbbá, hogy teljes mértékben nemdohányzó szálloda.

 

A főbejárat üveghomlokzatának érdekessége a tört alaprajzú függönyfal. A felső mezőkbe hő- és füstelvezető (RWA) funkcióval ellátott AWS 60 hőhídmentes alumínium profilokból készült motoros működtetésű ablakokat integráltak. Az alaprajzilag tört bejáraton elhelyezett automata ajtó a friss levegő utánpótlásáról is gondoskodik. A legnagyobb kihívást az északi homlokzaton a tűzterjedés megakadályozásának biztosítása jelentette. A tervezés során egy egyedi konstrukció mellett döntött a beruházó: az FW 50+ E30 Sonderkonstruktion nem más, mint egy FW 50+ profil egyedi erősítéssel ellátott kamrás alumínium függönyfal tűzgátló laminátokkal, valamint E30 üvegezéssel.

 

A nyugati homlokzat függőlegesen beépített FW 50+ függönyfalába egyrészt hő- és füstelvezető (RWA) funkcióval ellátott AWS 60 hőhídmentes alumínium profilokból készült motoros működtetésű ablakokat integráltak, másrészt kilincses nyitással ellátott AWS 65.BS blokkablakokat helyeztek el. A fix üvegezésű üvegtető bevilágító funkcióval FW50+ függönyfalrendszerből készült.

 

A szobák minél nagyobb mértékű természetes fénnyel történő megvilágítása a filigrán AWS 60 hőhídmentes alumínium profilokból készült ablakokon valamint a szokatlanul nagyvonalú méretekkel rendelkező erkélyajtókon keresztül biztosított.

 

A hotel elegáns megjelenéséhez igazodva az ajtószerkezetek a kis tokszélességű ADS 60 hőhídmentes alumínium ajtóprofilokból, a 2 sínes, 7500x2300mm névleges mérettel rendelkező emelő-toló ajtók pedig a még ennél is keskenyebb ASS 50 hőhídmentes alumínium profilokból készültek. A beépítetésre került alumínium profilok a porszórás során kívül zöld (RAL 6021), belül bézs (RAL 1013) színt kaptak.

 

Pécs új, modern, ugyanakkor hagyományőrző szállodájának keleti és déli oldalát a tervek szerint 2011-re üzlet és irodaház határolja majd.

 

Cím: Pécs, Koller u. 8.

 

Beruházó: Corso Hotel Kft.

 

Tervező: Karlovecz Építész Iroda - Karlovecz Zoltán

 

Fővállalkozó: Grabarics Kft.

 

Profilforgalmazó: ALUKÖNIGSTAHL Kft.

 

Profilrendszer: SCHÜCO FW 50+ függönyfal, SCHÜCO FW 50+ E30 egyedi kialakítású függönyfal, SCHÜCO AWS 60 ablak, SCHÜCO ADS 60 ajtó, SCHÜCO ASS 50 emelő-toló ajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr282575645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása