Az elsőként megvalósuló reptéri irodaépület Budapest kapuja kíván lenni a nemzetközi utazók számára. A 2 hektáros irodapark közvetlenül a Ferihegyi Repülőtér 2. Terminálja előtt, Budapest - Vecsés határán, a 4-es főút mentén helyezkedik el.

A hazai piacon már ismert és elismert beruházó AIG/Lincoln legújabb projektje során egy olyan emblematikus épületegyüttest kívánt létrehozni, mely a fenntartható épülettervezés és a környezettudatos gondolkodás jegyeit viseli magán. Az alapos és tudatos tervezés illetve kivitelezés eredményeképpen a projekt a nemzetközi BREEAM skála „nagyon jó” minősítését kapott (az Egyesült Királyságból származó BREEAM a legrégebbi és a legelterjedtebb környezetvédelmi értékelési módszer épületek minősítésére).

 



A 4 épületből álló, összesen 22.000 m2 nagyságú irodakomplexum központi, parkosított kert felé nyitott épületeiben minden megtalálható, ami egy "A" kategóriás irodaház kényelmét biztosítani tudja. A megbízott Lukács és Vikár Építészstúdió Kft. az épület homlokzatára speciális fémoxidos felületű kerámiaburkolatot tervezett. Ez a stílusjegy az esti órákban a függönyfalak parapetjeiben kialakított színes világító sávok formájában köszön vissza. A homlokzatképzés további érdekessége a véghomlokzatokban megjelenő keskeny szalagablak-sávok kialakítása.

Az iroda bérlőinek kényelme érdekében a beruházó kiváló hangszigetelésű ablakokat (41dB) szeretett volna, hiszen a terület forgalmas utakkal és vasúttal is határolt. Ennek a SCHÜCO AWS 65 profilrendszere maximálisan eleget tesz. A hosszoldalakon húzódó üvegfalak FW 50+ függönyfal profilrendszerből készültek.

Az első fázisban 5.900 m2 bérbe adható iroda került egy időben átadásra. A modern megfogalmazású épület jelentős része rövid idő alatt bérlőre talált - köszönhetően a rugalmasan alakítható, ezáltal rendkívül hatékonyan kihasználható, világos és parkra néző irodatereknek. Az elmúlt két év gazdasági környezete jelentősen lelassította a fennmaradó szárnyak megépítésének folyamatát, de a már megvalósult első ütem igazolja a tervezési koncepció létjogosultságát.

Cím: 2220 Vecsés, Fő út 246-248.
Beruházó: AIG/Lincoln
Generáltervező: Lukács és Vikár Építészstúdió Kft.
Generálkivitelező: Porr Hungária Kft.
Gyártó: ALUKOL Kft.
Profilforgalmazó: ALUKÖNIGSTAHL Kft.
Profilrendszer: SCHÜCO FW50+ függönyfal, SCHÜCO AWS 65 ablak

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr943450184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása