Bár csak nemrég készült el a WING Zrt. egyik legújabban elkészült fejlesztése, a K3 Irodaház, mégis már februárban bérlőre talált az Allianz személyében. Az „A” kategóriás fenntartható irodaház a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő részén, egyúttal a Népliget tőszomszédságában, a Könyves Kálmán körúton található,. A cégcsoport munkatársai számára 4 irodatorony és az ezeket összekapcsoló központi épület biztosít modern, stílusos és egészséges munkakörnyezetet nyolc emeleten, illetve összesen 17.000 négyzetméteren.

Az épületet az Ybl-díjas Lukács és Vikár Építész Stúdió Kft. jegyzi. A tervezés során fontos szempont volt a rugalmasság - ennek köszönhetően a bérlők igényeitől függően akár nyitott, akár cellás elrendezés is kialakítható. Emellett a tervezőknek az épület természetes fénnyel történő minél bőségesebb ellátásáról is gondoskodniuk kellett. A nagy, transzparens üveghomlokzat külső megjelenésénél az egységes, homogén látvány volt a szempont, ezért a függönyfal kialakításakor strukturális hatást keltő lapos leszorítós megjelenés mellett döntöttek, mely SCHÜCO FW50+ rendszerből került kialakításra. A sík üveghomlokzat megjelenést a nyitható elemekkel sem szerették volna megtörni, ezért SCHÜCO AWS 65.BS úszóablak kialakítású blokkablakok kerültek beépítésre. A természetes szellőztetés lehetősége mellett gépi szellőzőrendszer is a bérlők kényelmét szolgálja.

A nyílászárók kivitelezését a Metalux Kft. végezte. A felső szintek mozgalmassága érdekében sajátos homlokzatképzési megoldást alkalmaztak: a függőlegesen futó lizéna elülső részét a parapet sávnál lemarták, az üveget pedig elfuttatták előtte – a következő szinten pedig ismét folytatódik a lizéna. További említésre méltó konstrukciós megoldás, hogy a sarokkialakítás során üveg-üveg találkozik, melyek szilikonos rögzítéssel csatlakoznak egymáshoz.

A költséghatékonyság valamint a fenntarthatóság jegyében a WING Zrt. már a kezdetekkor „zöld” úton indult el: a napenergia és az esővíz újrahasznosítása, hővisszaverő üvegezésű ablakok és kiemelt hangszigetelések alkalmazásával az épület a nemzetközileg elismert BREEAM védjegy „nagyon jó” minősítésének elérését is megcélozza.

A K3 irodaház példáján láthatjuk, hogy a környezettudatos építészeti megoldások alkalmazása nem csupán a fenntarthatóságot szolgálja, de jelentős piaci értéket is képvisel, valamint a leendő bérlők elképzeléseivel is összhangban áll.

Cím: 1080 Budapest, Könyves Kálmán körút 48-52.
Beruházó: WING Zrt.
Építész: Lukács és Vikár Építész Stúdió Kft.
Fővállalkozó: Market Építő Rt.
Gyártó: Metalux Kft.
Profilforgalmazó: ALUKÖNIGSTAHL Kft.
Profilrendszer: SCHÜCO FW50+ függönyfal, SCHÜCO FW50+ függönyfal lapos leszorítós megjelenéssel, SCHÜCO AWS 65.BS blokkablak úszóablak kialakítással

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr712066200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása