Alukönigstahl - DC Offices

 2011.06.09. 10:51

Az 1994 óta sikeresen tevékenykedő Fercom ingatlanfejlesztő legújabb projektje a főváros jól megközelíthető részén (a forgalmas Váci úti „üzleti folyosó” Dunyov utcai sarkán) helyezkedik el. Az irodaház kivitelezésének kezdete egybeesett a gazdasági válság kirobbanásával, emiatt sokáig kérdéses volt a projekt befejezése. A 3,5 milliárd forintba kerülő „A” kategóriás irodaház csaknem négy év után, 2010 őszétől áll nyitva leendő bérlői számára változatos szolgáltatásokkal. A saroképület földszintjén üzlethelyiségek is helyet kapnak.

 

A DC Offices a vezető tervezéssel megbízott Vincze és László Építésziroda Kft. szándéka szerint kiemelkedik a szokványos bérirodaházak sorából. Munkájuk során a fő szervező elv a tömörítés, egyszerűsítés volt, ennek jegyében az épületen mindenhol letisztult, lekerekített formákkal találkozunk. A rendkívül karakteres homlokzat a hatvanas-hetvenes évek formavilágára emlékeztet: a strukturális üvegezésű függönyfalat függőlegesen – vízszintesen változatos méretű és elhelyezésű fehér színű beton rizalit foglalja keretbe. A Váci út - Dunyov utcai sarok ívesített függönyfala kiemeli a sarokszituációt. A változatos formavilágú homlokzat kialakításánál SCHÜCO FW 50+ SG strukturális üvegezésű függönyfal rendszert alkalmaztak.


A hetedik szint irodabérlője a körben íves üvegfallal határolt hatalmas térből nyíló bámulatos panorámában gyönyörködhet majd a város tetejére. Az igényes munkakörnyezetet az exkluzív tetőterasz mellett belső kert teszi még komfortosabbá. A viszonylag keskeny telken kialakított udvarról ki lehet látni a Váci útra, a földszinti üzlethelyiségnek mindkét oldala transzparens. A Váci úti forgalomból szinte semmi nem hallatszik be, az itteni nyugalom a másik oldal tökéletes ellenpontja.

A fejlesztői elképzeléshez valamint a bérlői igényekhez igazodva az irodaterek rugalmasan alakíthatóak, kisebb egységekre oszthatóak (180 és 7.037 m2 között). Ennek megfelelően az épületen számtalan kifelé nyíló ablak került elhelyezésre, melyek SCHÜCO AWS 102 SK rendszerből kerültek kialakításra.

A projekt sikerét mutatja, hogy a Váci úti folyosó legfiatalabb irodaházra már több jelentős bérleti szerződést írtak alá.

Cím: XIII., Budapest, Váci út – Dunyov u.
Beruházó: Fercom Kft.
Építtető: Dunyov Projekt Ingatlanfejlesztő Kft.
Generáltervező: AL Holding
Építész: Vincze és László Építésziroda Kft.
Generálkivitelező: PORR Kft.
Gyártó: ALUFE Kft.
Profilforgalmazó: ALUKÖNIGSTAHL Kft.
Profilrendszer: SCHÜCO FW 50+ SG strukturális üvegezésű függönyfal rendszer, SCHÜCO AWS 102 SK kifelé nyíló ablakrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr183450201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása