Bemutatták az első ZigBee-kompatibilis, önálló áramellátású kapcsoló prototípusát a Münchenben rendezett ZigBee European Forum rendezvényen.

Bemutatta a Schneider Electric technikai világújdonságát, a ZigBee-alapú, vezeték és akkumulátor nélküli kapcsolót. Előnye, hogy egyszerűen üzembe helyezhető, mivel vezeték nélküli, megbízható, mivel a kapcsoló folyamatosan üzemel, és nem igényel karbantartást, környezetbarát, hiszen működéséhez nincs szükség akkumulátorra, amelynek újrahasznosításáról később gondoskodni kellene.

„Nagyszabású fejlesztési munka eredményeképpen a világon elsőként a Schneider Electric fejlesztési részlege ért el valódi technológiai áttörést ezen a téren” – mondta Philippe Delorme, a Schneider Electric stratégiai és fejlesztési részlegének ügyvezető alelnöke. „Egy nyílt, globális szabvány használatával leegyszerűsíthetjük a kommunikációt és hozzájárulhatunk az épületek átfogó intelligenciájának megteremtéséhez” – tette hozzá.

A ZigBee Alliance non-profit szervezet vezetőjeként, a Schneider Electric már a kezdetektől fogva támogatja a ZigBee vezeték nélküli technológia szabványosítását, mivel ennek elterjedése lehetővé tenné a különböző rádiófrekvenciákat használó eszközök közti kommunikációt, ezzel nagyban megkönnyítve mindennapjainkat.

Az egyszerű, nyílt technológiai szabvány a legjobb megoldás az új, jóval hatékonyabb eszközök elterjedésének elősegítésére. A világ energiagazdálkodási szakértőjeként a Schneider Electric pedig elkötelezte magát a ZigBee szabványok fejlesztése mellett, mind az energiagazdálkodás és automatizálás, mind a kommunikáció és számítástechnika terén. A Schneider Electric csoport számos helyi és nemzetközi szabványügyi szervezet tagja, többek között az IEC, az ISO és az ODVA szervezeteké.

A Münchenben bemutatott prototípus a HOMES programhoz kapcsolódva született meg. Ebben az európai projektben 13 gyártó- és kutatóvállalat – többek között a Schneider Electric – dolgozik az épületek optimális energiafelhasználását biztosító megoldások kifejlesztésén.

Az energiahatékonyság céljának elérésében a Schneider Electric kutató és fejlesztő csapata az elkötelezettség által hajtva dolgozik az energiafogyasztás csökkentésén, az optimális összekapcsolhatóságon valamint minél egyszerűbb megoldások kialakításán. Az áttörést jelentő technológiákkal a Schneider Electric a jövő energiagazdálkodási megoldásainak megvalósításán fáradozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr881330263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása