A gyártók - úgy tűnik - jelenleg két, eltérő irányban fejlesztenek; az egyik vonalon az egyszerű háztartások üvegezéséhez hoztak létre egy speciális bevonatot, a ClimaGuard Solar-t (Guardian), mely a hőszigetelés mellett naphővédelmet és nagyfokú átláthatóságot is biztosít. Ezáltal lehetőség nyílik nagyobb üvegfelületek alkalmazására, mely több természetes fényt eredményez a lakótérben, alacsony naptényezőjének köszönhetően pedig a légkondicionálással járó költségeket csökkenti. Mindezt pedig elfogadható áron.

Ezzel szemben kimondottan a passzív ház kategóriához fejlesztett Planibel Tri (AGC) a csúcshőszigetelés elérése mellett a lehető legkisebb mértékben akadályozza a napenergia bejutását, mely így nagyban hozzájárul az épület energiatakarékos működéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr511208874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása