Az OSRAM Opto Semiconductors SFH 5712 típusa úgy érzékeli a környezet világosságát, mint az emberi szem, és – a piacon lévő szenzorok között egyetlenként – nem csak standard adatátviteli rátákat kínál, hanem egészen 3,4 MHz-ig terjedő sebességeket is. Egy a szenzorba beépített áramkör külön vezérlő utasítás nélkül, automatikusan, másodpercenként két mért értéket szolgáltat a 3 – 65 000 lux tartományban. A szenzornak mindössze négy csatlakozója (connection) van, és apró méreteinek (2 x 2 x 0,7 mm) köszönhetően alig foglal helyet. Az integrált I²C-interfészen keresztül könnyen vezérelhető. A szenzor fő előnye, hogy a mért érték közvetlenül megjelenik a kimenetén, és nincs szükség a kimenő jel képlettel való átszámítására, vagyis az alkalmazásban egy munkalépés megtakarítható. Ezen kívül érzéketlen a hálózatfüggő 50-60 Hz-es villogásra (villódzás, flicker), amelyet pl. fluoreszcens fényforrások „produkálnak“. 150 μA-es üzemi és 1,5 μA-es készenléti áramfelvétele miatt igen kicsi a fogyasztása.

Az SFH 5712 fő felhasználási területét a mobil végkészülékek adják, amelyeknél a kijelző fényességét folyamatosan változtatja a környezeti megvilágításnak megfelelően. Így a mobil készüléket (handy, PDA, navigációs készülék, netbook vagy laptop) két feltöltés között tovább lehet használni, és a kijelző olvashatósága is jobb, mivel fényessége a környezetéhez alkalmazkodik. Navigációs készülékeknél ez biztonsági szempontból is előnyös.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr391509677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása