Az alumínium-műanyag hibrid AluFusion nyerte a Daphne környezetvédelmi díjat az osztrákoknál. A több mint 30 ezer beépített ablak azt mutatja, bizony a piac is értékeli az új keletű rendszer számos előnyét. A Pfisterer szerint a válság ellenére az AluFusion iránti érdeklődés nem csökkent, mi több, ebben a gazdasági helyzetben növekedést eredményezett a cégcsoport számára. A tervek szerint a szárnyalás a 2009-es évet követően is megmarad, jövőre 3 százalékos növekedésre számítanak a hőszigetelő felújításoknak köszönhetően.

A kombinált profilrendszerről tudni kell, hogy neve öt osztrák gyártóhoz kötődik: Entholzer, Opitz, Pfisterer, Rupo és Uchatzi. A többi műanyag-alumínium kombóval ellentétben, itt nem csupán profilburkolásról van szó, hanem a műanyag és az alumínium speciális egyesítéséről. A frigyből pedig számos haszon származik: nem csak egyéni megjelenést, hanem műszaki előnyöket rejt. A belső műanyag profil nemcsak költséghatékonyabbá teszi a rendszert, hanem a hő- (Uf 1.3-1.4 W/m2K) és hangszigetelés (44dB) terén is eredményes. A legnagyobb ablakméret 1,100mm x 2,300mm, ami acélmerevítéssel 1,200mm x 2,500mm-ig fokozható tovább. Az AluFusion ajtók magassága pedig akár 2,5 méter is lehet. Az AluFusion nyílászárók rendkívül nagy nyomásállósággal bírnak: 1,500 kg/m² - ami azt jelenti, hogy nem csak lavinákkal, hanem az áradással is kiválóan megbirkóznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr731338894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása