Várhatóan ősszel nyitja meg kapuit a belváros szívében álló műemlék épületből szállodává avanzsált ötcsillagos Hotel Boutique.
 

A Szabadság tér, ill. Október 6-a utca sarkán található, rendkívül leromlott állapotú műemléképület rekonstrukciójához több milliárd forintos beruházásra volt szükség. Az ötszintes, csaknem kétszáz éves műemlék az összeomlás határán állt, amikor a spanyol-magyar beruházó, a HI Grupo megvásárolta.

 

A felújítás nem csupán az épület meglehetősen leromlott műszaki állapota miatt jelentett komoly kihívást: a 2000 szeptembere óta műemléki védettség alatt álló építményt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal előírásai szerint kellett helyreállítani. A felújítást a többszöri tulajdonosváltás során eddig senki nem vállalta fel.

 

A házról az első tervek 1822-ből maradtak fenn, ezek azonban már bővítésre és átalakításra vonatkoztak. A következő évtizedek során többször átépítették az épületet, mígnem 1905-ben elnyerte végső magasságát és szecessziós stílusát. A beruházó az épület gazdag múltját figyelembe véve állítja helyre az épületet az Ybl-díjas Reimholz Péter tervei alapján.

 

A jelenlegi rekonstrukció keretében az épületre két további szintet is ráépítenek, melyek tudatosan eltérnek az alsó szintek tagolásától és architektúrájától. Az Október 6. utcai oldalon tetőteraszok és zöldtetős részek kaptak helyet, a belső udvart pedig üvegtető fedi. Az üveghomlokzatok képzése során a SCHÜCO FW50+ SG alumínium függönyfal-rendszer került beépítésre, a nyílászárók pedig hőhídmentes alumínium AWS 60 profilrendszerből készültek. Az épület füstelvezetéséről és friss levegő utánpótlásáról a SCHÜCO moduláris RWA vezérlőközpont gondoskodik.

 

Az ötcsillagos szálloda 51, jellemzően nagy alapterületű szobával várja leendő vendégeit. Az újra patinás Hotel Boutique a csaknem teljesen felújított Szabadág tér méltó ékköve lesz.

 

Beruházó: HI Grupo

 

Tervező: Reimholz Péter, W6 Stúdió Kft.

 

Fővállalkozó: Reneszánsz Zrt.

 

Kivitelező: Narva Glass Kft.

 

Profilrendszer: SCHÜCO FW50+ SG strukturális üvegezésű függönyfal, SCHÜCO AWS 60 ablak

 

Profilforgalmazó: ALUKÖNIGSTAHL Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr882575625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása