2009. november 11-én tartotta jubileumi konferenciáját a fennállásának 10. évfordulóját  ünneplő ALUTA Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dísztermében közel 200 szakmai érdeklődő hallgatta a nívós előadásokat. A konferencián való részvételt a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara 1, illetve 1,5 ponttal ismerte el.

Az Egyesület elnöke, File Miklós nyitóbeszédét követően a szakmai programot Bojár Iván András művészettörténész, az Octogon főszerkesztője kezdte a modern építészettel szemben tapasztalt félelmekről és ellenérzésekről. A bevezető előadást Prof.h.c.Dr.Ing. Winfried Heusler, a Schüco Intarnational KG vezetőjének plenáris előadása követte, amely a jövő homlokzatainak fejlődési irányairól adott tájékoztatást az energia-, anyag-, és költséghatékonyság tükrében. Ezt követően Fegyverneky Sándor Országos Főépítész, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Építésügyi és Építészeti Főosztályának főosztályvezetője beszélt az energiatudatosság és a kormányzat kapcsolatáról, várható irányairól, majd Zoboki Gábor okl. építészmérnök a Pannon székház megvalósulásának kihívásait mutatta be.

A délutáni szekciót Dr. habil. Reis Frigyes Ph.D, egyetemi tanár az üvegezett szerkezetek akusztikai kérdéseinek vizsgálatával nyitotta, majd Takács Lajos okl. építészmérnök az üvegezett homlokzatok tűzvédelmi szempontjait vette sorra. A szakmai konferenciát Kronavetter István Transzparnes bátorság – avagy mi szab(hat) határt a tervezésnek című prezentációja zárta.  

NÍVÓDÍJ

A jubileumi konferencián az idei ALUTA NÍVÓDÍJak átadására is sor került. Az elismerő okleveleket és díjakat File Miklós és Fegyverneky Sándor adta át a sikeres pályázóknak. Építési nívódíjat kapott a Pannon Székházért a Narva Glass és az Alukol Kft., Építészeti Nívódíjban részesült a V.T. Arch Kft. a B-Braun Irodaház pályamunkájáért. Hallgatói Nívódíjat vehetett át Holicska Ádám a Szépművészeti Múzeum Raktárának tervéért, valamint második helyen végzett Víg Orsolya Búvár Bázisa.

Az ALUTA 2009. évi Nívódíj  pályázatának keretében a Magyar Üvegipari Szövetséggel közös Nívódíját az Orosházaglas Kft.-nek ítélte oda. Botos Péter üvegtervező iparművész alkotását a Budapest Üllői úti Corner Center üveghomlokzatának kivitelezéséért File Miklós és Széman György adta át.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr61617034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása