Ház a vízen

 2009.09.08. 23:29

Impozáns épület, amely azonban egy félelmetes jövőt vetít előre. Egyre több vészjósló figyelmeztetés lát ugyanis napvilágot arra vonatkozóan, hogy a világ végét járjuk. A jég és a hó, mely a Föld lakóinak ivóvízkészletét tárolja, olvad, a víz pedig a szárazföld kárára tör magának utat. A lengyel Formodesignnál azonban gondolnak arra, hogy a felnövekvő generációk ne egy nyirkos tartályhajóban éljék le életük nagy részét, és megalkották a „House on the Water” koncepciótervet.

Az ötlet nem csak látványában lehet alternatíva 50 év múlva, ugyanis a nap és a víz erejét használja fel az üzemeltetéséhez szükséges energiához, emellett sótalanítási funkciókkal is felszerelnék. Mondanunk sem kell, hogy csodás függönyfal-rendszere (napjainkban is számos hajón láthatunk függönyfalat) nemcsak high-tech külsőt kölcsönöz, hanem fényt és meleget is ad lakóinak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr631370051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása