Fürdőkbe való

 2009.07.20. 17:45

Vitathatatlan, hogy a vizes és nagy páratartalmú létesítmények, így különösen a fürdők megvalósításában az alumínium-üveg kombó viszi a pálmát.

 

Ezt tükrözi az elmúlt években átadott számos fürdőremek, gondoljunk csak a már említett tatabányai élményfürdőre, vagy a cölöpökre épült Hévízi Tófürdő első ütemében megvalósult, 2006-ban átadott épületrészre, mely során szintén Wictec 50 rendszert építettek be. Noha, az 1840-es években, a Hévíz-tó helyén épült klasszicista Fürdő Szálló - melyben Kossuth Lajos és Széchenyi István is megszállt - építése során főként vörösfenyőt használtak, mégsem jelentett gondot az alumínium alkalmazása a hely szellemét és hangulatát megőrizni hivatott új tófürdőben.


A modern rendszereinek sokrétű beépíthetőségét kiválóan bizonyítja a Canor International Kft. - Ráth András által tervezett, tavaly nyílt RAMADA 4 csillagos Hotel és Aquaworld is. A beépített Schüco FW50 és Schüco Royal S 65 alumínium rendszerek megfelelően hagyják érvényesülni az Angkor-romtemplomot idéző díszletet.


Mi több, a fürdőkben nem csak homlokzatok, illetve tetők kialakítása során közkedvelt az alumínium-üveg kombó alkalmazása, hanem a beltér elválasztása során is, kivéve talán csak ott, ahol a naturista és fürdőruhás vendégeket kell elválasztani egymástól.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr901257057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása