Bécsi Corner Irodaház

 2009.12.23. 00:01

A Bécsi Corner Irodaház a Biggeorge’s egyik legújabban elkészült fejlesztése. Óbudán szépen illeszkedik a meglévő városi szövetbe, és kiemelkedően magas minőségben ötvözi a régi korok építészetét korunk legújabb technikai vívmányaival.

A tervezés és a kivitelezés során példátlanul komplex feladatot kellet megoldania a projekt résztvevőinek. A meglévő értékek újragondolása, a régi korok hangulatának és szépségének megóvása mellet – mint amilyen a kétemeletes XVIII. századi Serfőzőház és a klasszicista stílusban épült iskola – új építészeti értéket kellett teremteni.
A projekt kivitelezése 2009 közepén fejeződött be. Az átalakítás eredményeként 7300 m2 iroda, valamint mintegy 3000m2 vendéglátó és kereskedelmi terület épült. A tervező – egyben NÍVÓDÍJas pályázónk - Óbuda Építész Stúdió: Peschka Alfréd, Plájer János és munkatársaik nagy hangsúlyt fektettek a régi, védett műemlék épületek építészeti értékének megőrzésére, valamint a kialakított épületek komfortjának a mai kor elvárásának megfelelő műszaki kialakítására.
A Bécsi Corner Irodaház és annak korszerű, kimagasló színvonalon kivitelezett nyílászárói bizonyítják, hogy van igény a jó minőségű kivitelezésre, a szaktudásra, a szakmai tapasztalatra, és van értelme és megbecsülése a minőségi munkának.

Cím: 1023 Budapest, Bécsi út 27-35. (Bécsi út, Szépvölgyi út, Lajos utca)
Ingatlanfejlesztő: Biggeorge’s-NV Zrt.
Tervező: Óbuda Építész Stúdió
Kivitelező: PORR Építési Kft.
Gyártó: Megaszer Kft.
Profilforgalmazó: Alukönigstahl Kft.

Profilrendszer:
SCHÜCO alumínium profilrendszerek: SCHÜCO AWS 60 ablak, SCHÜCO AWS 65 BS blokkablak, SCHÜCO ADS 60 ajtó, SCHÜCO ADS 50.NI beltéri nyílászáró, SCHÜCO ASS 50 tolóajtó, SCHÜCO FW50+ függönyfal és üvegtető, SCHÜCO AWS 57 RO tetősíkba építhető ablak

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr961617051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása