Minden tekintetben "zöld" irodaház létesült a budaörsi Égett völgyben mintegy 26.500 m2 alapterületen. A közel 10 milliárdos beruházást a Narva Építő Kft. és az ARCADOM Építőipari Rt. együttes fővállalkozásban szokatlan gyorsasággal valósította meg. A megbízó célja olyan iroda létesítése volt, melyben az ott dolgozók és az ügyfelek egyaránt jól érzik magukat. Emellett szerettek volna mintát mutatni a skandináv építkezési stílusról, melynek jegyében az eredetileg előírt 40%-os zöldterületi arányt 69%-ra növelték. Maga az objektum így mindössze 7,55%-át teszi ki a nyolchektáros területnek.

Az épületet jegyző Zoboki, Demeter és Társaik Építésziroda olyan élhető és szerethető munkakörnyezetet valósított meg, mely esztétikus megjelenése mellett megújuló energiaforrások alkalmazásával rendkívül gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. A nagyvonalú üvegfelületeken keresztül a pistályi erdő, a budai hegyek valamint egy mesterséges tó látványa nyújt inspirációt az itt dolgozóknak, miközben 3 geotermikus hőszivattyú és számos napelem gondoskodik a belső tér gazdaságos és környezettudatos klimatizálásáról. A természetes fény maximális hasznosítása érdekében a tervezők teljesen sík üveghomlokzat megjelenésére törekedtek. A homlokzatképzés során beépítésre került SCHÜCO FW50+SG alumínium strukturális függönyfal-rendszer ennek az építészeti igénynek maximálisan eleget tett. A profilforgalmazó és rendszergazda Alukönigstahl Kft. az egyedi kialakítású homlokzat megvalósításához szakmai tanácsadással is hozzájárult.

A nyílászárók kivitelezését a NARVA Glass Kft és az Alukol Kft. végezte. A függönyfalak külső takaróprofilok nélkül készültek, így kívülről kizárólag üvegfelületeket látunk. A transzparencia benyomását még tovább fokozza, hogy egy egyedi függesztett megoldásnak köszönhetően a függönyfalban nincs függőleges tartószerkezet, valamint az előfeszített szerkezetbe nagyformátumú ívesített üvegtáblák kerültek beépítésre. További sajátos konstrukciós megoldás, hogy a szalagablakok sarokkialakítása során nem profil-profil találkozik, hanem üveg-üveg, melyek szilikonos rögzítéssel csatlakoznak egymáshoz. Így a 11.500 m2-en elhelyezkedő irodaház homlokzatának mintegy 60%-a üveg, az 1.000 m2-es, impozáns átriumnál pedig ez az arány eléri a 100%-ot.

A Pannon cégfilozófiáját hűen tükrözi az épület elrendezése, hisz a dolgozókat találkozásokra készteti: nincsenek kis irodahelyiségek kialakítva, helyette nagyobb tereket kínál az egyes (30-40 fős) munkacsoportok számára. Az összesen mintegy 1200 alkalmazott számára kilenc épületszárny biztosít kulturált munkakörnyezetet, melyek az aulában kapcsolódnak egymáshoz, az egyes szinteket pedig hidak kötik össze. Ez a rendkívül nyitott és befogadó elrendezés egy új munkastílus meghonosítását hivatott elősegíteni, mely az interaktivitáson, mobilitáson és együttműködésen alapul.

Tervező: Zoboki, Demeter és Társaik Építésziroda
Gyártó: NARVA Glass Kft. és Alukol Kft.
Profilforgalmazó: Alukönigstahl Kft.
Profilrendszer:
- SCHÜCO FW50+SG alumínium strukturális függönyfal

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggonyfal.blog.hu/api/trackback/id/tr261330278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása